What is now regarded as food design or fashion food does not always deserve this title: In this generalized freedom system, the individual is no longer locked in a specific art, there are no more artists or designers, but people who, among other things, makes also some art or some design.
And here we may drive crazy, running through the many producers of terrible shape crokery and dishes;again the most horriblel food combination are considered experimental, because rather than let the spirit die in taste is preferable to dim it in the progress;the food festivals that open the door to anyone, unfortunately, thinks to have something to say, pregnant women who open a blog and prepare cup-cake as the mothers of the tv-series, heiresses who open restaurants and again television programs that go,shameless, beyond the limits of the trash.
From this social freedom, we can only expect questionable taste products, for example, the "Candy-filled heels" shoes, designed by the Belma Arnautovic, from Sarajevo, which are neither good to think nor good to wear.
In front of these "creations" the eye strains in vain to distinguish what these works contain of art, as, really, as in the fable of the naked king, there's nothing to see.
Ciò che oggi è considerato food design o fashion food non sempre merita questo titolo: in questo sistema di libertà generalizzata, non essendo più
l’ individuo rinchiuso in una determinata arte, non ci sono più artisti o designer, ma gente che, tra le altre cose, fa anche dell’ arte o del design.
E qui ci si potrebbe sbizzarrire, citando gli innumerevoli produttori di stoviglie da cucina dalle forme più disparate, gli accostamenti più tremendi che vengono considerati sperimentazione, perché piuttosto che lasciar soccombere lo spirito nella nostalgia si preferisce vederlo obnubilato dal progresso, i festival gastronomici che aprono le porte a chiunque, purtroppo, pensi di aver qualcosa da dire, le donne ingravidate che aprono un blog e preparano cup-cake come le mamme dei telefilm, ereditiere che aprono ristoranti e programmi televisivi che oltrepassano senza pudore i limiti del trash.
Da questa libertà sociale, ahime, possiamo solo aspettarci prodotti di dubbio gusto, un esempio su tutti, le scarpe “Candy -filled heels,” della designer di Sarajevo Belma Arnautović, che non sono nè buone da pensare nè buone da indossare.
Davanti a queste “creazioni” l’occhio si sforza invano di distinguere ciò che tali opere contengono di artistico, dato che in realtà, come nella favola del re nudo, non c’è niente da vedere.
Well said & food for thought. I agree, it's a quirky world out there and it's even quirkier trying to carve a niche for yourself in it--especially as an eating designer (at least in the U.S. anyway!).
ReplyDeletethank you Tricia,don't believe that in Italy is easier...well I love your blog and if you want any italian recipes to experiment write me!
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